Sommardäck i Stockholm – Vasastan Auto Service

Sommardäcksregler och Expertservice

Från och med 15 april till och med 1 oktober är det förbjudet att använda dubbdäck i Sverige, förutom under förhållanden med vinterväglag*. Under sommarmånaderna bör dina däck ha ett mönsterdjup på minst 1,6 millimeter i huvudmönstret, men för optimal friktion vid fuktiga förhållanden rekommenderas minst 3 millimeter.

Byta till Sommardäck

Vasastan Auto Service erbjuder ett brett utbud av förstklassiga sommardäck anpassade för Stockholms gator. När du byter till sommardäck kan du även nyttja vårt däckhotell för förvaring av dina vinterdäck, vilket frigör utrymme och sparar dig besväret med hantering och förvaring.

Förvaring av Sommardäck i Stockholm

När du lämnar in dina vinterdäck hos oss ser vi till att de tvättas, förvaras och byts tillbaka nästa säsong. För att arrangera dina däck vid säsongsskifte, ring oss på 08-33 22 16 eller mejla info@vasastanautoservice.se. Vi behöver minst en dags framförhållning för att plocka fram dina däck, vilka förvaras under optimala förhållanden i våra lokaler i Vasastan.

Dina däck är försäkrade genom din bilförsäkring medan de förvaras hos oss, och vi står för självrisken om något oförutsett skulle hända.

Köpa Sommardäck i Stockholm

Hos Vasastan Auto Service i Stockholm finner du ett omfattande lager av sommardäck för alla typer av bilar. Oavsett om du är ute efter nya eller begagnade däck, kan du lita på att våra däck optimerar väggrepp och köregenskaper på torra och våta vägar under icke-vinterväglag.

Sommardäckens fördelar inkluderar:

  • Gummiblandning optimerad för väggrepp under torra och våta förhållanden.
  • Strömlinjeformade mönsterdjup för maximal kontakt med vägbanan.
  • Färre spår än vinterdäck för förbättrad prestanda.

Dessa egenskaper ger ökad kontroll, bättre hantering i kurvor och kortare bromssträcka, vilket förbättrar säkerheten avsevärt.

När är det Dags att Byta till Sommardäck?

I Sverige är det bäst att ha två uppsättningar däck på grund av de varierande säsongerna. Bytet från vinterdäck till sommardäck styrs inte enbart av datum utan även av aktuella väglag och temperaturer. Mellan 1 december och 31 mars är vinterdäck ett krav vid vinterväglag.

Hitta de Bästa Sommardäcken

De bästa sommardäcken för ditt fordon är de som din fordonstillverkare rekommenderar. Dessa däck är specialdesignade för att möta ditt fordons prestandakrav.

Kontakta Oss

För köp av sommardäck eller professionell hjälp med däckbyte, kontakta Vasastan Auto Service. Vi är här för att se till att du är redo för sommaren med optimalt presterande däck.

Plats: Frejgatan 57, 113 49 Stockholm
Telefon: 08-33 22 16
E-post: info@vasastanautoservice.se
Öppettider: Mån-Fre 08:00-17:30, Lör 10:00-14:00, Sön Stängt

*Vinterväglag råder när det finns snö, is

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may also like these

No Related Post

X