Vinterdäck och Dubbdäck i Stockholm – Vasastan Auto Service

Viktiga Regler för Vinterdäck och Dubbdäck

Under vinterhalvåret är det ett krav att alla däck på ditt fordon har ett mönsterdjup på minst 3 millimeter. Denna regel gäller från den 1 december till den 31 mars, eller så länge det råder vinterväglag*. Användning av dubbdäck är tillåten från den 1 oktober till och med den 15 april. Denna reglering gäller både tunga och lätta fordon, inklusive de som är registrerade utomlands. Oavsett om dina däck är dubbade eller dubbfria, är det viktigt att de är avsedda för vinterbruk.

Däckskifte och Förvaring av Vinterdäck i Stockholm

På Vasastan Auto Service finner du ett omfattande sortiment av högkvalitativa vinterdäck. Vi står redo att hjälpa till med montering av dessa. Dina sommardäck kan du med fördel förvara i vårt däckhotell, där de hålls säkra och väl underhållna tills det är dags att använda dem igen. När du lämnar in dina hjul för skifte debiteras endast skiftekostnaden, medan förvaringsavgiften inte betalas förrän vid nästa däckbyte.

Våra anläggningar i Bandhagen och Högdalens industriområde förvarar dina däck under optimala förhållanden. När det blir dags att byta till vinterdäck, kontakta oss på 08-33 22 16 med ditt registreringsnummer eller förvaringsnummer för att boka tid.

Försäkringsskydd för Dina Däck

Dina vinterdäck är försäkrade genom din bilförsäkring. Skulle olyckan vara framme medan däcken är förvarade hos oss, står vi för självrisken, vilket ger dig extra trygghet.

Planera Ditt Däckbyte i Tid

För att göra däckbytet så effektivt och smidigt som möjligt, är det bra att ha god framförhållning. Tänk på att kontakta oss i god tid för både däckbyte och bokning av däckförvaring.

Har du frågor om användning av dubbdäck eller vinterdäck i Stockholm? Tveka inte att kontakta oss på Vasastan Auto Service. Vi finns här för att hjälpa dig med alla dina däckbehov.

Kontakta oss:
Adress: Frejgatan 57, 113 49 Stockholm
Telefon: 08-33 22 16
E-post: info@vasastanautoservice.se
Öppettider: Mån-Fre: 08:00 – 17:30, Lör: 10:00 – 14:00, Sön: Stängt

*Vinterväglag definieras av närvaron av snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen, och det är polisens ansvar att avgöra detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may also like these

X